Results 1 to 3 of 3

Thread: X Axis Test

  1. Default X Axis Test

    In starting a new project I got the error message "X Axis Stall E04-0304" I ran the "X Axis test" (6 times) and received results ranging A=100.35 to 106.55 and M=197.77 to 256.00. When running the test the belts run in a start-stop movement. I tried to load my project and when the machine went to measure the board, it also moved the board in a start-stop and not the smooth consistent transport as it has in the past. I am thinking I will need to replace the X gears. This will be my second replacement set in about a year.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NE PA USA
    Posts
    9,915

    Default

    Tapered Boards are the leading cause of broken gears. Tapered in Thickness.
    Favorite Saying.... "It's ALL About the Brass Roller"..... And "Use MASKING TAPE" for board skipping in the X or breaking bits.

    Follow ME on Facebook http://www.facebook.com/pages/Accoun...50019051727074

    www.PoconoDigitalWoodshop.com

    www.AccountabilityTag.com


  3. #3
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Northern Colorado
    Posts
    7,718

    Default

    Check your head pressure, remove the cover for the X gears and inspect the gear teeth. run the X axis test with the gear cover off.
    RingNeckBlues
    My patterns on the Depot
    DC-INSERT It Just Sucks!

    Proven to out perform all others!
    Buy CarveWright
    Colorado FaceBook Users Group


    All patterns and projects that I share on the CarveWright forum are for your personal carving purpose. They are not to be shared, sold or posted on any other web site without permission from RingNeckBlues Designs.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •