Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 23

Thread: Z Truck/Flex Shaft Hitting Machine Cover- Help

  1. Exclamation Z Truck/Flex Shaft Hitting Machine Cover- Help

    Brand new machine shipped directly from CW.

    The Z truck is tucked 3/16" under the machine cover causing the flex shaft to hit the edge of the cover slot. I've seen photos of others and this seems to be out of the ordinary. Any ideas about making an adjustment to get the truck positioned in the center of the slot?

    Click image for larger version. 

Name:	IMG_1095.JPG 
Views:	15 
Size:	1.80 MB 
ID:	84759Click image for larger version. 

Name:	IMG_1085.JPG 
Views:	20 
Size:	551.7 KB 
ID:	84761Click image for larger version. 

Name:	IMG_1084.JPG 
Views:	14 
Size:	582.8 KB 
ID:	84760

  2. #2
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Kaukauna, Wisconsin
    Posts
    472

    Default

    Is it just me or is the slot in the cover on an angle to the z truck rail?

  3. #3
    Join Date
    Dec 2014
    Location
    Kaukauna, Wisconsin
    Posts
    472

    Default

    Does the head crank up and down ok?

  4. #4
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,168

    Default

    Take a look at the rollers on the z truck and y carriage. If they are not tightened correctly, the truck could be tilted forward at the top. Make sure the rollers are all bolted square.

  5. Default

    The head cover seems to be aligned from end to end based on the y axis tests and the head cranks up and down just fine.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  6. Default




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  7. Default




    Sent from my iPhone using Tapatalk

  8. Default Z Truck/Flex Shaft Hitting Machine Cover- Help

    If the truck assembly was screwed down any tighter, it would hit the circular piece on the z track.


    Sent from my iPhone using Tapatalk

  9. #9
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Bryan, Ohio
    Posts
    361

    Default

    I have a machine with the same issue, the front of the slot towards the lid is weak and actually twists toward the flexshaft, I have no idea how to fix this either. I have thought about getting the dremel out and cutting it but the machine seems to run ok so far with no ill effect. None of my other machines have this issue

  10. Default

    Was it that way fresh out of the box from the CW?


    Sent from my iPhone using Tapatalk

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •