Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast
Results 21 to 30 of 42

Thread: Check Cut Motor Fix (for some instances)

  1. #21
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,683

    Default

    When I installed the firmware I got a box that asked if I wanted it to be my default firmware, I said yes but it failed to install. So I tried again and choose the No thank you button, it installed. I just hope this works out ok, guess I'll find out next time I do a carving, especially centerline text, thats the only time I've gotten a check cut motor error.
    CarverJerry

    ver. 1.188 Win 7- 64b with 6 GB ram @ 2.8Ghz and dual 1Tb hard drives. Rock Chuck & Ringneck vacuum system hooked up to a Harbor Freight large vacuum. Center line text, conforming vectors.

  2. #22
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,193

    Default

    My understanding of the cut motor test was that it used the rpm sensor to test whether the motor could attain a certain rpm within a small time interval. Failing this test then causes the firmware to abandon the speed control and revert to a table look up. Even though this test may fail over and over, the CCM message only displays once per boot up.

    Apparently, spinning up too fast also gives a fail?? Hmm...

  3. #23
    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Nuevo, CA
    Posts
    1,854

    Default

    I only have old motors. Will the upgrade make a difference for me?
    Clint
    CarveWright StartU team member
    Web Site WWW.clintscustomcarving.com

  4. #24
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,193

    Default

    Quote Originally Posted by cestout View Post
    I only have old motors. Will the upgrade make a difference for me?
    Clint
    Without the CCM code, you will not get the CCM anymore. If you were annoyed with the message once in awhile, you will be happy that the upgrade has done away with it. It is not that big of a deal, but it is something which users have complained about for years. Now, for one reason or another, it is fixed.

  5. #25
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    NE PA USA
    Posts
    9,983

    Default

    I wonder where cut motor current sensing takes place?

    AL
    Favorite Saying.... "It's ALL About the Brass Roller"..... And "Use MASKING TAPE" for board skipping in the X or breaking bits.

    Follow ME on Facebook http://www.facebook.com/pages/Accoun...50019051727074

    www.PoconoDigitalWoodshop.com

    www.AccountabilityTag.com


  6. #26
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,193

    Default

    Quote Originally Posted by Digitalwoodshop View Post
    I wonder where cut motor current sensing takes place?

    AL
    I do not believe it does. Except for the speed test in question, I do not think machine even knows if the motor is running!

  7. #27
    Join Date
    Dec 2008
    Location
    White Oak , PA>
    Posts
    196

    Default

    Hmmm, Tried to do the update and I get this error....

    I did the download from LHR and used the Choose button and located the downloaded file and clicked it...

    Click image for larger version. 

Name:	Failed.JPG 
Views:	47 
Size:	70.6 KB 
ID:	81451

    ??????
    Tom
    Last edited by gwizpro; 07-28-2016 at 12:09 PM. Reason: Left out
    Custom Built Quilt Hangers and Quilt Racks.




  8. #28
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,193

    Default

    This is because you tried to make it the default. For some reason that does not work. It may have to be in the right subdir.

    I renamed the file control.mwm and put in the CW program subdir. Then it automatically becomes the default.

  9. #29
    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Northern Colorado
    Posts
    7,930

    Default

    Quote Originally Posted by gwizpro View Post
    Hmmm, Tried to do the update and I get this error....

    I did the download from LHR and used the Choose button and located the downloaded file and clicked it...

    Click image for larger version. 

Name:	Failed.JPG 
Views:	47 
Size:	70.6 KB 
ID:	81451

    ??????
    Tom
    I upgraded last night with 3.xx and had no issue. Is this because you are using 1.187?
    RingNeckBlues
    My patterns on the Depot
    DC-INSERT It Just Sucks!

    Proven to out perform all others!
    Buy CarveWright
    Colorado FaceBook Users Group


    All patterns and projects that I share on the CarveWright forum are for your personal carving purpose. They are not to be shared, sold or posted on any other web site without permission from RingNeckBlues Designs.

  10. #30

    Default

    Quote Originally Posted by Digitalwoodshop View Post
    I wonder where cut motor current sensing takes place?

    AL
    I imagine one could deduce the current by knowing the duty the duty cycle of the applied voltage.

    Sent from my LGLS740 using Tapatalk

Page 3 of 5 FirstFirst 12345 LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •