Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 13 of 13

Thread: What caused this?

  1. #11
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Panama City, FL
    Posts
    217

    Default

    Did some digging in my spare parts box (old "A" machine) and found an old Y-drive assembly. Swapped out the encoder disk and Y-drive gear/bearings and back up and running. I noticed though there isn't much room between the encoder and the sensor. If I slide it just about a 1/32" for clearance, it's not very well secured. Wasn't sure if it was all going to work so I didn't super-glue it in place. After I get some much delayed carvings done, I'm going back in.

    Thanks again Dan & Al.
    Tracy

    World's largest supplier of custom carved firewood.

  2. #12
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Ohio
    Posts
    1,684

    Default

    Just for knowledge here, how many hours did you have on your machine when this happened?
    CarverJerry

    ver. 1.188 Win 7- 64b with 6 GB ram @ 2.8Ghz and dual 1Tb hard drives. Rock Chuck & Ringneck vacuum system hooked up to a Harbor Freight large vacuum. Center line text, conforming vectors.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Panama City, FL
    Posts
    217

    Default

    I had 287 hours on it, "C" model. The "A" model I took the parts from had over 1,500 hours on it and I never had to replace the encoder or Y-drive gear. The shaft on the "C" model was very badly worn, but the bearings looked pretty good.
    Tracy

    World's largest supplier of custom carved firewood.

Page 2 of 2 FirstFirst 12

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •