Results 1 to 6 of 6

Thread: first scan today

  1. #1

    Default first scan today

    I tried scanning for the first time this afternoon and noticed that the probe did not go all the way down to the sled. I watched one of the videos that suggested that I hot glue the item to be scanned to a small ceramic tile...which I did. The probe barely touched the top of the item, but due to a software issue I can't see what the scan looks like. (the software issue is addressed in another post). Did I miss something in the setup that would make the probe go all the way down?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Poway, CA
    Posts
    350

    Default

    If you have tall sides on your sled you will need to put a block or something under the object to lift it up. I think I made mine about 2.5 inches high and had to add a 3/4" thick block under the object.

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,172

    Default

    Is that because the truck "bottoms out" before the probe touches?

  4. #4

    Default

    I'm not sure if the truck bottoms out, but I'll check. Thanks!

  5. #5
    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Poway, CA
    Posts
    350

    Default

    With 2.5" sides, mine bottoms out before it reaches the bottom surface of the sled.

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Vancouver Island
    Posts
    8,172

    Default

    I think the original sled dimensions recommended for the scanning sled were relative to the QC. The CT holds the probe higher than the QC did. Maybe that sled height needs to be revised. Ideally, the probe should just make it to the sled.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •