Results 1 to 10 of 10

Thread: 2D Toolbar not showing up

  1. #1
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    As of 6/2021 Punta Gorda, Florida
    Posts
    1,461

    Default 2D Toolbar not showing up

    Just getting around to playing with the new 2D-3D software. The 2D toolbar does not show up and/or is not listed under view-toolbars.

    But on screen I seem to have 2 copies of the 3D tools... #1 includes (Puff, Extrude, Revolve, Sweep: Rounded, Tilt. # 2) Puff, Extrude, Revolve, Sweep: Rounded, Flip Feather, Sweep: Corner, Place Tabs.

    I did license both 2-D and 3D.

    Edit: Checking future the only tools that I find not showing up on screen (but showing up in the View "available" list) are the path offset and the smart spline. And, if I remove the above #1 selection I lose the tilt tool from on screen.
    Last edited by SharonB; 07-08-2012 at 03:57 PM.

  2. #2
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Indian Lake, Ohio - Rts 33 & 235
    Posts
    3,967

    Default

    Quote Originally Posted by SharonB View Post
    Just getting around to playing with the new 2D-3D software. The 2D tool bar does not show up and/or is not listed under view-tool bars.

    But on screen I seem to have 2 copies of the 3D tools... #1 includes (Puff, Extrude, Revolve, Sweep: Rounded, Tilt. # 2) Puff, Extrude, Revolve, Sweep: Rounded, Flip Feather, Sweep: Corner, Place Tabs.

    I did license both 2-D and 3D.

    Edit: Checking future the only tools that I find not showing up on screen (but showing up in the View "available" list) are the path offset and the smart spline. And, if I remove the above #1 selection I lose the tilt tool from on screen.
    You are correct!
    Probably got the 2nd 3D by your right click, in the tool bar section and checking the selection (mine appeared on the left of my screen). The 3D software, by default, place most of the option in the tool bar section on start-up. 2D package did the same, but were more intermixed in the tool bar (Coder's choice/direction).

    You may un-check the 2nd 3D selection you made, unless you like it, and as with all Tool Options you may bring into or move any specific option as you wish.
    AskBud
    AskBud Downloads =>> CLICK HERE
    Lesson added
    7/15/2012 Titles begin with "2D-3D Build a Pattern-Part-3"

    CW Vacuum Head Project =>> CLICK HERE
    AskBud Home Page =>> CLICK HERE <<=PC lessons or CW lessons

    More than 1250 AskBud patterns
    vvv-CLICK BELOW-vvv
    http://store.carvewright.com/manufac...ufacturerid=29

  3. #3
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    As of 6/2021 Punta Gorda, Florida
    Posts
    1,461

    Default

    Thanks Bud... I will try that. But shouldn't the 2D Toolbar option show up under view? I did remove the first 3D toolbar set but now how do I get the Tilt icon to show? And I need to have the path offset and the smart spline to also show onscreen.
    Last edited by SharonB; 07-08-2012 at 04:34 PM.

  4. Default

    Sharon if you have windows 7 you may have to restart designer to get the 2d tools.

  5. #5
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Las Vegas NV
    Posts
    1,267

    Default

    Mine showed on the left side of screen. I don't have anything in tool bar either
    Leo Davenport
    Enjoy Life Carve Something everyday

  6. #6

    Default

    Also if that does not work you can go the the menue , view, toolbars, customize, and reset all menues...

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Location
    As of 6/2021 Punta Gorda, Florida
    Posts
    1,461

    Default

    Terry and everyone.... A person can sure learn alot between this forum and taking the time to READ. I never realize just how much you could personlize the toolbar until today and trying to get those two items to show up on the screen. And all I had to do was drag them from one menu to the other...dah! Now, I think I'll see how much I can learn playing with the new software. Thanks.

  8. #8
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Saginaw, Texas
    Posts
    1,082

    Default

    This maybe a silly question, but Does is Demo version on the 2d toolbar not show up in designer? - Have the 1.186 version loaded but no sign of the Demo Import trace image tool and the 2d is not listed in the view toolbar.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    The Great Texas Gulf Coast
    Posts
    5,312

    Default

    No demo available for 2D suite. Can't protect it.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
    CarveWright CX Packaged System - starting at $2000
    CarversClub 1 Year Subscription - $150.00/year
    Adv. Support w/out CC membership - $25.00/issue
    CarveWright Community Forum - PRICELESS!

  10. #10
    Join Date
    Sep 2011
    Location
    Saginaw, Texas
    Posts
    1,082

    Default

    That explains it - ok on the list for my next purchase



Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •