PDA

View Full Version : Z Axis Stall ERR E06-0314



tlnaab
10-17-2015, 07:40 PM
Every time I try to use the keyhole bit it starts the cut then I get Z Axis Stall ERR E06-0314 (http://forum.carvewright.com/showthread.php?27595-Z-Axis-Stall-ERR-E06-0314)......

Any ideas?


Tim

Digitalwoodshop
10-17-2015, 08:16 PM
Is it stalling on the up stroke? Is it a proper cutter?

bergerud
10-17-2015, 10:16 PM
Welcome to the forum. We need more info. Mpc, pictures, blow by blow.

I assume you are using the keyhole bit to cut a keyhole.

Could the z truck be bottoming out? Maybe the bit is too high in the collet.

tlnaab
10-18-2015, 03:43 PM
I am using .75 in thick material. After the initial plunge it stalls out leaving the starting hole. I am thinking that the answer was posted that the bit is too far into the collet.....

Tim

Ducky63
09-11-2017, 05:44 PM
I'm getting a Z-Axis Stall ERR E06-0314. I'm using the 1/16" cutting bit. It happens shortly after it starts to carve. It is a good bit. I haven't carved much with it. I have been running maple. Thank you for your help!!!
Ducky63

Digitalwoodshop
09-13-2017, 01:32 PM
Your Y Gearbox may have bad bearing inside and the bit is slightly out of position causing the Z Problem when it tries to cut too much.

Could be a dirty Z Encoder or a loose disk on the encoder OR a bad FFC Cable too.

AL

Mugsowner
09-13-2017, 07:06 PM
i would check cable first, then go to the encoder. They are quick to check, if you find nothing there, then the bearings.

Ducky63
09-13-2017, 09:40 PM
Thank you for the answers. I'll try them tomorrow. Thank you.

Ducky63
09-14-2017, 09:30 PM
This morning I changed the FFC cable and now the machine works good again. I had to wait until this afternoon to try it because we had to go away for part of the day. Thank you for your help!!!!

Mugsowner
09-15-2017, 07:21 AM
Glad to hear you may have it up and running again.

SteveNelson46
09-15-2017, 12:00 PM
Try the old cable again. It could have been just a loose connection.